Snorkla i Australien
Snorkla i Australien

Att tänka på i Australien

Planera din resa väl. Se över försäkringar, vaccinationsbehov etc. På grund av landets storlek varierar såväl terräng som klimat, men man kan utgå från att det är omvända årstider jämfört med Sverige. Packa därför med både varma och tunna plagg i resväskan.

Något du däremot inte bör packa ner är livsmedel av olika slag. Australien har extremt hårda gränsregler när det gäller införsel av mat, dryck, frukt eller frön och glömmer du att deklarera något så ryker en stor del av din reskassa i böter.

Australiens urbefolkning kallas aboriginer. Denna folkgrupp utgörs av olika stammar och har länge haft svårt att bli accepterad socialt. Övrig befolkning härstammar antingen från de straffångar som kom till Australien från Irland och England eller från de europeiska länder som koloniserade landet från 1700-talet och framåt.

Nationella högtidsdagar i Australien är framför allt ANZAC Day den 25 april, som firas till minne av de australiensare som förlorat livet i krig, samt Australia Day, som är landets nationaldag och firas den 26 januari till minne av den första europeiska kolonins tillkomst.

Australien har en låg kriminalitet och ses som ett säkert land att åka till, däremot finns det en hel del annat som du bör undvika. Spindlar och ormar som klassas som de giftigaste i världen, krokodiler, maneter och hajar är djur du kan stöta på ”down under”. Stark sol och höga vågor kan också utgöra en fara om man inte tänker sig för, men med lite sunt förnuft kan du klara dig undan det mesta.

www.soderhavsresor.se
Talofa lava, välkommen till Polynesiens hjärta och det genuina Söderhavet! Denna vackra...
www.soderhavsresor.se
Denna förstklassiga drömresa till Bora Bora med extra guldkant är resan för er som...
©2024 Australienresor