Melbourne i Australien
Melbourne i Australien

Melbourne

Vill du uppleva sportevenemang, konserter eller teaterföreställningar så hittar du garanterat detta i Melbourne, men denna stad kan även erbjuda dig en rad andra attraktiva aktiviteter. Vad sägs till exempel om en resa tillbaka i tiden till 1850-talets Australien med guldvaskning och färd i häst och vagn eller en lyxig spavistelse för den som längtar efter lugn och ro? Melbourne är en blandningarnas stad och du vill inte missa något när du är här.

Mat och dryck finns i alla smaker och prisklasser och mysigast är att äta på någon uteservering i skymningen medan staden pulserar vidare utanför staketet. I Melbourne tar du dig enklast runt med spårvagn eller till fots och bakom varje hörn finns något oväntat att upptäcka. Staden har tydliga spår av historien och arkitekturen här är lika blandad som befolkningen. Bredvid en urgammal kyrka står ett glaskomplex med hundratals kontor, inget verkar omöjligt i denna stad på Australiens sydöstra ände. Australiens äldsta tågstation, Flinders Street station, ligger också här och den är minst sagt ett iögonfallande byggnadsverk med sin storlek och sina utsmyckade gula väggar.

I Melbourne finns olika guidade turer som man kan gå med på för att få veta mer om stadens kultur och historia. En del kan ha teman som aboriginsk kultur eller arkitektur och det är klokt att besöka turistbyrå i staden för att få förslag på vad som kan passa dig och ditt sällskap bäst.

Det finns även en mängd turer att åka på till platser i närheten av staden Melbourne. Utflykter till pingvinernas ö Phillip Island och vackra Great Ocean Road utgår ofta från Melbourne och du kan även ta dig till någon av delstaten Victorias berömda nationalparker eller Healesville Sanctuary i Yarra Valley, där du på riktigt nära håll kan få stifta bekantskap med kängurur, wombats, koalabjörnar eller emuer.

www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
www.soderhavsresor.se
Fiskeresan till Cooköarna med enastående tropiskt fiske efter bonefish och giant...
©2024 Australienresor