Sydney Harbour Bridge
Sydney Harbour Bridge

Sydney Harbour Bridge

Sydneyborna själva kallar Sydney Harbour Bridge för ”The Coathanger” – galgen – och det är inte svårt att förstå varför. Den bågliknande formen som mynnar ut i rakare partier på sidorna kan lätt associeras till en klädhängare. Den tog knappt tio år att bygga och sedan öppningsceremonin 1932 har Sydney Harbour Bridge varit en given symbol för staden och det är även ett av Australiens mest besökta platser.

Att från marknivå beskåda vyn över bukten med Operahuset och imponerande Sydney Harbour Bridge är i sig en hisnande upplevelse men om du är sugen på ett oförglömligt äventyr för att förstärka upplevelsen av bron ytterligare kan du boka in dig på en klättringstur.

Det finns flera varianter av så kallad bridge climb som du kan välja mellan. Du får låna all utrustning som du behöver och din guide lotsar dig och dina klättringskompanjoner tryggt och säkert ut på bron. Du får även ta del av en hel del information om bron längs vägen, då din guide verkligen kan sin sak och garanterat älskar sitt jobb. Guiderna ställer givetvis även upp som fotografer när gruppen nått målet och den underbara utsikten breder ut sig långt under er.

Priserna för en klättringstur varierar från 150-370 australiensiska dollar för vuxna och 120-250 dollar för barn och du kan välja att ge dig upp dagtid, i solnedgången, i soluppgången eller rentav mitt i natten för att från toppen av bron njuta av ett upplyst Sydney by night.

Efter klättringen finns möjlighet att lugna nerverna i caféet eller köpa med dig souvenirer i form av climber bears till barnen eller en skön luvtröja men bron som motiv. Den bästa souveniren som du får med dig härifrån, förutom det fantastiska minnet förstås, är nog ändå ditt Climber Certificate, som du stolt kan rama in och hänga upp på väggen där hemma.

Vill du se och fotografera Sydney Harbour, Operahuset och bron från den ultimata platsen ska du besöka Pylon Lookout. Här kan du få njuta av fri utsikt över Sydney och även ta del av den tredelade utställningen om Sydney Harbour Bridge, som beskriver historia, tillkomst och allt annat som är värt att känna till om detta enastående byggnadsverk.

Den 134 m höga bron förbinder Sydneys centrala shoppingkvarter med bostads- och affärsområdet North Shore beläget vid Sydney Harbour. På nyårsafton rasar varje år överdådiga fyrverkerier ner från bron i det glittrande vattnet och skapar ett sagolikt vackert skådespel vid tolvslaget.

www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
www.soderhavsresor.se
Fiska i nationalparken Hinchinbrook Island, en orörd oas och en av Australiens artrikaste...
©2024 Australienresor