Cairns i Australien
Cairns i Australien

Cairns

Ett besök i staden Cairns lämnar ingen oberörd. Belägen långt norrut på östra sidan av landet är detta utan tvekan den bästa utgångspunkten för turer till det magiska Stora Barriärrevet. Med olika långa båtturer kan du ta dig till revet eller till någon av öarna i närheten för att dyka och snorkla och uppleva de mest fantastiska undervattensvyerna. Hajar, sköldpaddor, rockor och barracudas kan du få se här och rätt som det är befinner du dig i ett stort stim av färgglada nyfikna tropiska fiskar. Har du tur kan du dessutom få se när de gigantiska svartvita djävulsrockorna med flera meter mellan vingspetsarna matas från piren.

Green Island är en ö som verkligen kan rekommenderas. Den lilla vita stranden och det klara vattnet med sikt till hisnande djup får dig att på riktigt tro att du hamnat i paradiset.

Cairns som stad är dock mycket mer än så. Trevliga shoppinggator med många typiska australiensiska varor och pratglad personal, mysiga restauranger i varje gathörn och den sköna värmen långt in på kvällen. Staden är vacker och det finns ingen ände på aktiviteterna du kan ägna dig åt. Eller vad sägs om kanotpaddling, sportfiske eller en tur till regnskogen utanför stadsgränsen, till stor del bebodd av vilda krokodiler? Gokart racing, Bush safari eller Djungle surfing canopy tour är annat som står på menyn för den äventyrslystne besökaren.

Cairns kräver ett par dagars vistelse minst, utöver ditt besök vid barriärrevet. Vill du stanna längre och göra ytterligare en längre dagsutflykt så kanske Chillagoe Caves kan vara intressant. Beläget precis i utkanten av Cairns kan denna för länge sedan blomstrande lilla gruvstad stoltsera med en blandning av aboriginkultur, gruvhistoria, outback natur och magnifika kalkstensgrottor. Väl värd ett besök för den som vill ha foton på annat än kängurur och soliga stränder med sig hem.

[awesome-weather location=”Cairns” units=”C” size=”tall” override_title=”Vädret i Cairns” forecast_days=”5″ hide_stats=1 inline_style=”width: 480px; margin:0 0 30px;”]

www.soderhavsresor.se
Fiska i nationalparken Hinchinbrook Island, en orörd oas och en av Australiens artrikaste...
www.soderhavsresor.se
Sol och badupplevelse på en riktig söderhavsö!
©2024 Australienresor