Korallrev i Australien
Korallrev i Australien

Stora barriärrevet

Det finns många båtturer till det stora revet utanför Australiens nordöstra sida och gillar du att dyka eller snorkla i kristallklart vatten kommer detta vara en av resans många höjdpunkter. När du tagit dig ut, troligtvis från Cairns, till någon av öarna närmast Stora Barriärrevet med din utvalda turbåt så kan vi garantera att pulsen är hög. Du ska strax hoppa i för att dyka eller snorkla och den färgprakt du då kommer att stå inför är bland det mest fantastiska och förtrollande som går att beskåda. Det dova susande ljudet i öronen och känslan av att vad som helst kan gömma sig där nere i djupet är spänning på högsta nivå.

Tro inte att tiden inte står stilla medan du snorklar bara för att det känns så. Solen bränner rejält på din kropp vid den glittrande vattenytan och det är viktigt att du bär skydd i form av kläder eller hög solskyddsfaktor när du ger dig ut på detta äventyr.

Vid revet lever tusentals koraller och fiskar i regnbågens alla färger. Sedan 1981 finns Stora barriärrevet med på UNESCOS världsarvslista och det här är verkligen ett av världens underverk. Du kan möta valar, hajar, delfiner och sköldpaddor på riktigt nära håll och det gäller att hela tiden minnas att det är du som är besökare i deras värld. Det är de som lever här och det bör man respektera.

På sina håll är vattnet väldigt djupt här men givetvis tror du att du bara kan sträcka ut handen och röra vid det du ser. Det är fascinerande, men det är klokt att låta bli att röra vid korallerna även om du kommer nära dem. Ta med dig en bra undervattenskamera istället så att du kan bevisa dina eventuella möten med olika undervattensmonster när du kommer hem.

www.soderhavsresor.se
En fiskeresa med mångfald av tropiska fiskarter i västra Australien.
www.soderhavsresor.se
Fiska i nationalparken Hinchinbrook Island, en orörd oas och en av Australiens artrikaste...
©2024 Australienresor