Adelaide i Australien
Adelaide i Australien

Adelaide

Staden Adelaide ligger cirka 140 mil från Sydney och här kan du njuta av solsken och värme i stort sett året runt. Under sommarmånaderna kan det dock bli så hett som dryga 40 grader, vilket kanske gör det faktum att Adelaide har en hel del fina stränder ännu mer intressant.

Adelaide är en trevlig och gemytlig stad med cirka 1 miljon invånare. Den berömda destinationen Kangaroo Island finns inom räckhåll söderut och lockar turister från världens alla hörn. Här kan du, precis som namnet antyder, se ett unikt djurliv och även skåda fåglar som är svåra att hitta på andra platser. Dessutom bjuder ön på underbara vita sandstränder, sagolikt vackra vyer och härligt färska skaldjursrätter.

Adelaide har som många andra städer i Australien en botanisk trädgård som är väl värd ett besök. Annars kan du ägna dig åt shopping eller äta gott längs restauranggatan där alla smaker finns representerade. Adelaide är en vacker stad att promenera runt i, med blandad arkitektur och skön atmosfär. De många gågatorna gör centrum av staden till en riktig oas och du kan var som helst sitta ner på något café och bara känna in staden en stund när fötterna blir trötta eller shoppingpåsarna för tunga.

Vill du njuta av en av landets drickbara specialiteter så passa på att ta en tur från Adelaide till de välskötta vingårdarna i Barossa Valley, Maclaren Vale eller Adelaide Hills. Med början en mil utanför Adelaide sträcker sig vindistriktet långt och du kan lätt ägna en heldag åt att åka runt i området. Vackert, intressant och gott!

I Adelaide finns det möjlighet att lära sig mycket om aboriginernas konst och musik i det berömda Tandanya Netyional Aboriginal Cultural Institute. I staden finns också Haighs Chokladfabrik som enligt många tillverkar Australiens finaste choklad! Adelaide är helt klart värt ett besök.

www.soderhavsresor.se
En fiskeresa med mångfald av tropiska fiskarter i västra Australien.
www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
©2024 Australienresor