Shopping i Australien
Shopping i Australien

Shopping i Australien

Souvenirer med bilder på exempelvis Operahuset i Sydney, hoppande kängurur eller Ayers rock kan köpas på de flesta turistiga ställena, men det mest unika i souvenirväg som du kan köpa i Australien är nog aboriginska konstföremål. Unika, vackra och typiska för Australien får de dig att le åt dina reseminnen varje gång du ser dem i ditt hem. De är också roliga gåvor att ge bort. Bumeranger är givna symboler och souvenirer. Med australiensiska mönster och motiv blir de till ett vackert inslag i bokhyllan eller på väggen. Att köpa med sig en didjeridoo hem är riktigt häftigt, men kom ihåg att det blir ett stort extra bagage på flyget och att det dessutom inte är helt lätt att spela på detta magnifika instrument.

I Australien finns ett stort shoppingutbud i form av allt från marknader till jättebutiker och shoppingcenters. Priserna kan jämföras med de svenska. Vill du köpa kläder så finns de surfinspirerade märkena Billabong och Quicksilver som är kända världen över men har sitt ursprung i Australien.

Att gå på restaurang i Australien kan av svenskar upplevas som betydligt billigare än hemma. Du kan äta gott på en enklare restaurang för cirka 20 AUD vilket motsvarar drygt hundra svenska kronor. För en lite finare middag kan du få lägga runt 40 AUD.

I städerna finns flera stora shoppingstråk. Townsville och Cairns har mysiga shoppingkvarter att ströva runt i och besöker du till exempel Melbourne så kanske Melbourne Central eller Queen Victoria Markets kan vara av intresse. Gör du ett stopp i Sydney under din resa får du inte missa den härliga Darling Harbour med Harbourside Shopping Centre, Sydney Aquarium och en mängd uteserveringar där du kan sitta efter shoppingrundan i solnedgången och njuta av en god middag och vacker utsikt över Darling Harbour. En riktig pärla i denna storstad!

www.soderhavsresor.se
Anamma ”The Samoan Way” och låt dagarna passera i behaglig takt. Med tropiskt klimat...
www.soderhavsresor.se
Talofa lava, välkommen till Polynesiens hjärta och det genuina Söderhavet! Denna vackra...
©2024 Australienresor