Sydneys hamn
Sydneys hamn

Städer i Australien

Australien har många städer som du kan passa på att besöka under din resa. Med alla dessa olika karaktärer och landmärken kommer du ha svårt att välja bara en favorit.

Vem har inte sett den berömda bilden av Sydney Opera House och Sydney Harbour Bridge? Besök dessa platser och komplettera ditt besök i Sydney med gemytliga Darling Harbour, spännande Sydney Aquarium eller nöjesparken Luna Park. Missa inte heller att boka in en slappardag på klassiska Bondi Beach.

Vill du hellre se annorlunda arkitektur eller gå på spa? Melbourne är staden som bjuder på allt du kan önska. Härifrån går turer som erbjuder allt från pingvinskådning till möjligheten att klappa livs levande kängurur.

Brisbane är staden som bjuder på både lugn och äventyr. Många studenter letar sig hit och med tanke på stadens utbildningsutbud är det inte överraskande. I Brisbane kan du som turist få prova på att paddla kanot på floden eller krama koalor i vackra Lone Pine Koala Sanctuary.

Den ständigt växande staden Perth erbjuder sagolika stränder med möjlighet till närkontakt med både valar och delfiner, sida vid sida med shopping och ett pulserande nattliv i nöjesdistriktet Northbridge.

En annan trevlig stad att besöka är Adelaide. Berömda Kangaroo Island som ligger en bit utanför staden är ett fantastiskt ställe för att upptäcka det australiska djurlivet, och dessutom bjuder Adelaide på underbar mat, vita stränder och bra shopping.

Huvudstaden bär namnet Canberra som betyder ”mötesplats” på aboriginernas språk. Staden kom till efter en konflikt mellan Melbourne och Sydney och byggdes upp från grunden fram till 1927.

Vare sig du föredrar kanotpaddling, sportfiske eller ett besök hos de vilda krokodilerna i regnskogen är Cairns i nordost värt ett besök. Dessutom är detta den bästa utgångspunkten för ett besök till det storslagna barriärrevet med koraller och fiskar i regnbågens alla färger.

www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
©2024 Australienresor