Brisbane i Australien
Brisbane i Australien

Brisbane

Brisbane är den tredje största staden i Australien och är belägen i Queensland i Australiens sydöstra hörn. Floden Brisbane River slingrar sig genom stadskärnan och i staden finns många broar som tar dig kors och tvärs över floden.

Brisbane är känt som en riktig utbildningsstad. Här finns ett flertal campus och samtliga universitet och collages är populära, med många studenter från olika håll i världen. Så gott som samtliga fakulteter finns representerade och det finns flera internationella företag som organiserar utbytesår för studenter här. Under ett studieår i Brisbane får du chansen att bekanta dig med hela världen på en och samma plats och det är inte konstigt att många studenter lockas av detta.

Brisbane är generellt betraktat som en relativt lugn stad men här finns ändå äventyr att vänta bakom hörnet för den som gillar sådant. Det finns vackra promenadstråk längs floden och du kan även se staden från densamma om du väljer att åka på river cruising eller paddla kanot under ditt besök i staden.

Stadens City Hall erbjuder dig en vacker utsikt över staden i alla väder. Brisbane ger dig möjlighet till shopping eller spännande naturupplevelser i stadens utkanter och här finns även Alma Park Zoo och vackra Lone Pine Koala Sanctuary för den som gillar att ägna sig åt koalaspotting bland trädkronorna.

Om du missade broklättringen i Sydney så får du en ny chans i Brisbane. Här erbjuds bridge climbs på höga Story bridge med utsikt över staden och när du klättrat ner igen kan du bege dig ut på nästa äventyr. Vid Scenic Rim, Lockyer Valley och Somerset finns mängder av utkiksplatser, vattenfall och berg som lämpar sig för klättring och tar du dig ut till ön Moreton Island kan du få mata delfiner och snorkla kring mystiska skeppsvrak i jakt på havets dolda skatter.

www.soderhavsresor.se
Boka en romantisk resa till en av de vackraste platserna i Söderhavet, Franska...
www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
©2024 Australienresor