Sevärdheter i Australien
Sevärdheter i Australien

Sevärdheter & att göra i Australien

Det finns en mängd olika måsten när du besöker landet down under. De mest välkända platserna bland turister är självklarheter men det finns också en hel del smultronställen som du kommer att upptäcka och minnas för resten av ditt liv.

När du kommer till Sydney styr du sannolikt stegen mot hamnen ganska omgående. Sydney Opera House är berömt över hela världen men inte alla vet att det är beklätt med kakel från självaste Höganäs i Sverige! Inuti operahuset finns ett flertal scener och konserthallar och detta är en av Australiens mest välbesökta platser. Vill du följa med på en guidad tur så köp biljett vid entrén.

Det glittrande vattnet utanför operan är inbjudande men är du badsugen bör du istället satsa på en dag vid härliga Bondi Beach. Ha dock inte för bråttom dit utan stanna upp vid operahuset och se dig omkring. Precis bredvid ligger den imponerande Sydney Harbour Bridge. Du kan njuta av bron och operahuset från olika utkikspunkter runt omkring eller till och med klättra upp på bron under en arrangerad klättringstur.

Om du fascineras av höga höjder så missa inte ett besök vid Blue Mountains när du är i Sydney. Denna plats är väl värd ett besök och emellanåt vilar, tack vare oljan från eukalyptusträden, ett blåaktigt ljus över de höga klipporna.

Vill du klättra mer under din semester så prova det 348 meter höga berget Uluru, eller Ayers Rock som det också heter. Missa dock inte att även betrakta det på rätt distans i soluppgång eller solnedgång. I takt med att solljuset förändras skiftar berget från bärnstenston till mörkt vinröd.

När du tröttnat på höga höjder och vill gå på djupet lite grann är det kanske läge för lite snorkling eller dykning. Ta dig ut till Stora barriärrevet och bekanta dig med livet under ytan i det stora blå. Det finns många båtturer till det stora revet utanför Australiens nordöstra sida och gillar du kristallklart vatten så kommer detta vara en av resans många höjdpunkter.

Djurlivet under vattnet är häftigt men det finns en hel del fascinerande krabater även på land. I vackra Daintree nationalpark i Queensland kan du i den djupa regnskogen stöta på både det ena och det andra i såväl växtväg som djurväg. En del av de arter som finns här finns inte på någon annan plats i världen. En annan nationalpark är Kakadu nationalpark och där kan du få se både krokodiler och storslagna vattenfall på nära håll.

Det finns många öar utanför östkusten som är populära turistmål. En av de mest berömda är den stora sandön Fraser Island. Den är täckt av sand och regnskog och här finns ett flertal paradisliknande oaser med kristallklara insjöar. Ett måste under ditt besök på Fraser Island är ett svalkande dopp i den glittrande lilla sjön Lake McKenzie.

Vackra vyer får du också när du färdas längs Great Ocean Road i söder. Här kan du se de berömda klippformationerna Twelve Apostles och London Bridge torna upp sig som mastodonter i havets vita skum.

www.soderhavsresor.se
Flugfiske i sagolik natur!
www.soderhavsresor.se
Bo i din egen bungalow och ta dagen som den kommer.
©2024 Australienresor