Grottmålningar på Kakadu Nationalpark
Grottmålningar på Kakadu Nationalpark

Kakadu nationalpark

Kakadu nationalpark ligger i norra Australien, cirka 17 mil öster om Darwin. Den grundades 1981 och har fått sitt namn från det aboriginska språket Gagudju som talades i området för länge sedan. I Kakadu nationalpark finns, som på många andra platser i Australien, ett rikligt djur-och växtliv. Naturen här bjuder på ett storslaget skådespel och de många vattenfallen ger en känsla av oändlighet med sitt susande och den kraft med vilken vattnet forsar ner längs de höga bergsväggarna. De mest berömda är Jim Jim Falls och Twin Falls, båda med ett fall på cirka 215 meter. Efter regn ökar de ännu mer i kraft och skönhet men under den regnigare perioden (oktober- april) kan vissa delar av parken vara svåra att nå.

I Kakadu nationalpark kan du lära dig om australiensisk urkultur och om naturens alla fenomen i det stora landet. Warradjan Aboriginska Kulturcenter är intressant ur ett kulturellt perspektiv och ett bra komplement till den visuella upplevelse som parker erbjuder. Det finns också aboriginska målningar att beskåda i parken.

Många av de guider som arbetar i parken är av aboriginskt ursprung. De berättar gärna om parken, naturen och kulturen och det är verkligen givande att få ta del av deras gedigna kunskaper. Följ med på en färdig tur i Kakadu nationalpark så får du garanterat ut det mesta av ditt besök. Dessutom kan guiderna tala om var i parken det är mest lämpligt att bada, så att du slipper stifta bekantskap med krokodiler, ormar eller andra obehagliga rovdjur under ditt eftermiddagsdopp.

I parken finns ett antal vattenhål som av australiensarna kallas billabongs. Här vilar de mäktiga krokodilerna slött under dagarna, om de inte glider fram ljudlöst i Alligatorflodens grumliga vatten i jakt på föda. Fåglar av olika arter cirkulerar ovanför på tryggt avstånd och i skogarna gömmer sig både koalor och kängurur.

www.soderhavsresor.se
Fiska i nationalparken Hinchinbrook Island, en orörd oas och en av Australiens artrikaste...
www.soderhavsresor.se
Denna fiskeresan till Australien ger en unik chans till flugfångad marlin från sand...
©2024 Australienresor