Perth i Australien
Perth i Australien

Perth

Perth är något så osannolikt som en isolerad storstad och dessutom troligen den soligaste staden i hela Australien. Här finns de klassiska solnedgångarna över havets glittrande yta i skymningen och här finns chansen att både valskåda och simma med vilda delfiner, men här finns också en starkt förankrad kultur och historia att djupdyka i för att lära dig mer om landet down under.

Bara det faktum att Perth varje år bjuder på landets mest omfattande nationaldagsfirande med fyrverkerier över floden Swan River får oss att ana att det finns en stark historia här. Med start i mitten på 1800-talet, under den så kallade guldrushen, ökade befolkningen i Perth så mycket att den fyrdubblades under ett decennium.

Perth ligger 200 mil från Adelaide och växer fortfarande i snabb takt. Barer, restauranger, vingårdar, parker och stränder är självklara inslag i stadsbilden för Perthborna och även uppskattade av turisterna. Drygt 30 % av stadens befolkning är födda utanför Australien och bara 85 % av Perthborna har australiensiskt medborgarskap.

Perth visar upp såväl skyskrapor som gammal arkitektur. Nöjesdistriktet heter Nortbridge och här kan du besöka restauranger, pubar och nattklubbar. Perth har ett eget zoo och du kan även besöka kängururna som bor på Heirison Island, en ö belägen i Swan River.

Botaniska trädgården finns i Kings Park och i Perth kan du resa runt i spårvagnar som konverterats till bussar. En lämplig utflykt från Perth kan vara Rottnest Island, en paradisliknande ö där du kan glömma tid och rum ett tag och bara njuta av nuet medan du snorklar, simmar eller dåsar i skuggan. Tilltalas du inte av detta utan är sugen på att leka fotograf under en dag, ta dig till fantastiska Pinnacles Desert där du hittar kalkstensformationer som når dig till bröstet och som bara väntar på ditt besök i det härligt disiga solljuset.

www.soderhavsresor.se
Flugfiske i sagolik natur!
www.soderhavsresor.se
Denna fiskeresan till Australien ger en unik chans till flugfångad marlin från sand...
©2024 Australienresor