Förtrollande skog i Daintree National Park
Förtrollande skog i Daintree National Park

Daintree nationalpark

Daintree grundades 1981 och är en nationalpark belägen i Queensland. Den är berömd för sin biologiska mångfald och här kan du stöta på både det ena och det andra. Ett enormt antal olika arter av växter och djur har sin hemvist i Daintree nationalpark och en del av dessa finns inte på någon annan plats i världen.

Delar av den enorma regnskog som växer i Daintree nationalpark har funnits sedan 110 miljoner år tillbaka. Skogen är färgsprakande och tät och relativt nyligen upptäcktes här ett trädslag som sedan länge trotts vara utdött!

Drygt 400 olika fågelarter finns i Daintree nationalpark och bland de däggdjur som går att hitta här finns bland annat pungråttor, kortnäbbade ryggpiggsvin och olika sorters kängurur. Mindre mysiga arter som ormar, krokodiler och sockerrörspaddor är andra exempel på invånare som gömmer sig i den täta regnskogens prunkande växtlighet och som du kan stöta på längs vägen.

Daintree nationalpark ägs av Kuku Yalanji aboriginerna. Många av de naturliga inslagen i detta landskap har andlig betydelse för detta folk och som besökare bör man respektera både naturen och kulturen.

Det finns flera olika färdiga dagsturer att åka med för ett besök i Daintree nationalpark. Det kan vara svårt att till fullo förstå och få veta allt som finns att veta utan en kunnig guide och dessutom känns det betydligt tryggare att röra sig i parken ledd av någon som kan området. En dagstur kan kosta cirka 180 dollar per person och tycker du att det är för mycket och du väljer att bege dig in i parken på egen hand så unna dig åtminstone en Self Audio Guide som finns att köpa vid entrén till parken. Då kan du lyssna till den viktigaste informationen och kanske få med dig lite ny kunskap hem efter besöket.

www.soderhavsresor.se
En fiskeresa med mångfald av tropiska fiskarter i västra Australien.
www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
©2024 Australienresor