Strandhäng på Bondi Beach
Strandhäng på Bondi Beach

Bondi Beach

Bondi Beach är ett förortsområde i utkanten av Sydney som byggdes till största delen mellan 1905 och 1935. Den kilometerlånga sandstranden är välkänd och välbesökt och här blandas soldyrkare med flanörer och badgäster i alla åldrar.

På 1800-talet ansågs det olämpligt att bada här under dagtid om man inte var straffånge eller hade låg status av annan anledning. Detta har dock sedan länge glömts bort och nu badar alla sorters människor sida vid sida här.

Den norra delen av stranden anses vara säkrast för bad, då det på den södra delen kan förekomma farliga strömmar i vattnet. På den södra delen är det mest surfing som pågår och man gör klokt i att hålla utkik efter de flaggor i olika färger som pekar ut var det är lämpligt respektive olämpligt att bada.

Utanför kusten här finns pingviner, delfiner, valar och även olika sorters hajar. Vid enstaka tillfällen har det hänt att djuren tagit sig in närmare land men det är inte särskilt vanligt. Under sommarmånaderna finns hajnät utlagda utanför vissa strandpartier som en säkerhetsåtgärd. Det finns även ett antal livräddare som patrullerar Bondi Beach och som alltid är redo att kasta sig i vattnet och rädda badgäster vid eventuell fara.

På Bondi Beach kan du förutom att sola och bada även surfa, spela beachvolleyboll, äta och shoppa. Här finns mängder av restauranger och pubar och området bjuder på en trevlig strandpromenad när du tröttnat på att ligga och pressa. Dessutom kan det vara skönt för huden att få vila från de brännande strålarna emellanåt.

På Bondi Beach arrangeras ofta olika evenemang. Exempel på sådana är kortfilmsfestivaler, surftävlingar och förstås den årliga skönhetstävlingen Miss Bondi Beach. Dessutom läses det en hel del poesi på stranden och i februari varje år kan du dessutom delta i en återkommande skateboardtävling om du vill.

www.soderhavsresor.se
Talofa lava, välkommen till Polynesiens hjärta och det genuina Söderhavet! Denna vackra...
www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
©2024 Australienresor