Gold Coasts skyline
Gold Coasts skyline

Visum och vaccinering

För att kunna resa till Australien krävs att du har ett giltigt pass och visum. Ansök i god tid på http://www.eta.immi.gov.au/. Ett turistvisum gäller i 90 dagar. Äter du mediciner ska du kunna uppvisa ett engelskspråkigt läkarintyg.

Annat att tänka på när du ska resa till Australien är att i god tid innan avresa se över ditt vaccinationsbehov. Grundvaccinationen för polio, difteri och stelkramp bör finnas, men kan behöva kompletteras beroende på varifrån du reser in i Australien och vad du ämnar göra under din vistelse. Barn behöver ha vaccin mot mässling, påssjuka och röda hund.

Reser du in från vissa afrikanska länder där sjukdomen gula febern finns måste du vara vaccinerad mot den. Tillhör du en riskgrupp kan du behöva komplettera med vaccin mot Hepatit B. Ta kontakt med vaccinationscentral så snart som möjligt när du bokat datum för avresa. Vissa vaccin bör tas vid flera tillfällen och flera veckor i förväg för att skyddet ska fungera.

Myggbett och andra insekts- eller djurbett kan förekomma och kan kräva särskilda åtgärder. Myggmedel, heltäckande ljusa kläder och myggnät är bra skydd för den som ska vistas i bushen. Solen värmer skönt men kan vara förrädisk för din kropp. Var noga med att använda solskyddsfaktor eller kläder i solen och kom ihåg att få i dig salt och dricka mycket vatten. Små barn bör vistas i skuggan under de solstarkaste timmarna mitt på dagen. Bränner du dig finns det kylbalsam att köpa på närmaste apotek för att lindra irritationen på din hud. Var också noga med att låta huden vila från solen några dagar om du bränt dig.

Bada gärna men se upp för eventuella varningsflaggor. Hajar, höga vågor, underströmmar och maneter är exempel på faror som kan lura i det inbjudande havet. Bada aldrig ensam, alkoholpåverkad eller om varning utfärdats.

www.soderhavsresor.se
Boka en romantisk resa till en av de vackraste platserna i Söderhavet, Franska...
www.soderhavsresor.se
Sol och badupplevelse på en riktig söderhavsö!
©2024 Australienresor