Fantastiska kuststräckan längs Ocean Road
Fantastiska kuststräckan längs Ocean Road

Great Ocean Road

Det finns olika sätt att ta sig fram längs den fantastiska sträckan Great Ocean Road i södra Australien. Hyr en bil och kör själv eller häng med på en av de många turer som arrangeras till Great Ocean Road. Då kan du koncentrera dig på att njuta av utsikten, lyssna till guidens information och fotografera så mycket du vill.

Great Ocean Road är berömt för att den löper så nära den fantastiska kustlinjen. Det finns ett flertal städer längs den cirka 30 mil långa vägen men de viktigaste stoppen här handlar inte om shopping. När du ser de omtalade klipporna som formats av erosionen och som kallas de tolv apostlarna torna upp sig ur havets vita skum vid sidan av vägen slås du med häpnad. De enorma klipporna tycks ha uppstått ur vattnet och det är faktiskt inte helt osannolikt att de en dag försvinner. Faktum är att det i nuläget bara finns åtta stycken kvar. Naturen här lyder bara sina egna lagar och du gör bäst i att passa på att njuta av detta fantastiska skådespel när du har chansen.

Det finns en annan berömd klippa i vattnet utanför Great Ocean Road som går under namnet London Bridge eller London Arch. Den är relativt platt ovanpå och det är inte svårt att förstå hur den fått sitt namn när du ser att det under den stora stenstoden öppnar sig ett valv som låter dig beskåda det glittrande havet när det rör sig genom klippan.

Längs Great Ocean Road finns härliga sandstränder, Visitor Centres, skaldjursrestauranger och nationalparker. Gör din upplevelse optimal och ta god tid på dig till att utforska denna Australiens pärla. Här finns möjlighet att paddla kajak, flyga helikopter, rida eller dyka under organiserade former om du vill få ut ännu mer av din tripp längs den södra kusten.

www.soderhavsresor.se
Anamma ”The Samoan Way” och låt dagarna passera i behaglig takt. Med tropiskt klimat...
www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
©2024 Australienresor