Sydney i Australien
Sydney i Australien

Sydney

Belägen på Australiens östkust och med den berömda bilden av Sydney Opera House och Sydney Harbour Bridge är staden Sydney ett givet stopp under Australienresan. Här finns allt för alla och dessutom präglas staden av den härligt tillbakalutade typiskt australiensiska atmosfären. Just go with the flow!

Vill du ha äventyr kan du genomföra en så kallad Bridge climb med guide vilken tid som helst på dygnet. Från toppen av bron beskådar du Sydneys skyline och det är sannerligen ingen vanlig selfie du får med dig ner härifrån. Vill du äta och mysa i solnedgången efter dagens shoppingbravader, stanna till i gemytliga Darling Harbour och njut av menyn på någon av alla uteserveringar som finns här. Är du sugen på skaldjur, kött eller haj?

Reser du med barn kan ett besök på Sydney Aquarium där ni får stifta bekantskap med havets invånare med glas emellan vara ett uppskattat inslag och annars kanske dina små reskamrater skulle gilla Taronga Zoo, vattenparken Wet´n Wild Sydney eller nöjesparken Luna Park.

En dag på stranden och bad i havets svalkande skum är underbart och på stranden Bondi Beach saknar du inte mycket. Se bara till att ha koll på vilken del av stranden som lämpar sig bäst för bad, och var noga med solkrämen så att du inte bränner dig!

I Sydney finns botaniska trädgården, museer, marknader och annat som du kan roa dig med. Vill du ha en smak av Asien så kan du besöka Chinatown i Sydney och gillar du konst så finns det otaliga gallerier att besöka.

Sydney är en pärla bland städer. Du njuter av staden, maten och de många upplevelserna som finns att delta i. Här skaffar du vänner och minnen för resten av ditt liv. Bara fantasin och tiden begränsar dig, och möjligtvis plånboken. Men det är det säkert värt!

www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
www.soderhavsresor.se
Flugfiske i sagolik natur!
©2024 Australienresor